Services

1100,-

Guskursus

 

Guskursus starter der kommer en ny tid i 2019.

I form & fritid Klintingvej 21, 6830 Nørre Nebel.

Fra kl. 9,00 Til 13,00.

Der udleveres et kompendium, der beskriver minimum 70 æteriske olier.

Pr. Per. 1100 kr.

Tilmelding senest Den 

Kontakt mig på Tlf. +45 30488445.

Ved tilmelding gå til online butik.

Efter kurset kan man tilkøbe sig 100% rene naturlige æteriske olier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvorfor er saunagus godt?

Den stærke varme i saunaen fremkalder en slags feber i kroppen.

Kroppens immunforsvaret arbejder på højtryk for at bekæmpe feberen og når saunamesteren laver intense varmebølger med håndklædet, opstår der en gus-effekt - nærmeste kuldegysning -fordi kroppen prøver at køle sig ned.

Den effekt virker styrkende på immunforsvaret og kredsløbet og er god mod rynker, aldrende hud, astma, eksem og flere andre ting. Varmen i saunaen har også en forebyggende og terapeutisk effekt i forhold til forkølelse og bronkitis, fordi de fleste bakterier og virer reduceres ved 38,5 grader. de æteriske olier, som hældes på stenene, går gennem lungerne over i blodet og transporteres rundt til alle organer. Samtidig trænger olierne ind i  kroppen gennem porerne, som jo åbner sig i varmen.

 

 

Hvad er æterisk olie


Æteriske olier er flydende substans, der i små mængder dannes i forskellige planter eller træer og oplagers i kirtler eller olieceller i forskellige dele af væksterne, fx:

Blomster: rose, kamille, lavendel.

Blade: pebermynte, salvie, patchouli.

Frugter: citron, bergamot, appelsin.

Frø: koriander,  anis, fennikel,

Græsser: Citronella, lemongræs.

Rødder: vetivert, baldrian.

Løg, Hvidløg.

Fra træer:

Ved: Cedertræ, sandeltræ.

Bark: kanel.

Harpiks: Myrra, benzion.

Blomster: appelsinblomst (orangeblomst), ylang-ylang.

Olierne udvindes oftest fra de friske planter som regel ved dampdestillation, men enkelte olier udvindes ved koldpresning af frugt, sikker ved hjælp af andre stoffer, der kan opløse olierne, fx fedstoffer eller alkohol.

Indholdet af æteriske olier ligger normalt mellem 1-2 % men kan være så lille som 0,05 %, som i rosenblomster, eller over 15 % i nogle harpikser.

Æteriske olier er olieagtige, men indeholder ikke fedtsyrer som er fede olier (oliven- mandel-solsikkeolie m.fl.)

Fælles for de æteriske olier er deres aromatiske duft, som med ganske få untagelser føles behagelige, samt deres evne til at gennemtrænge og forbinder sig med andre stoffer. Olierne er flygtige, - æteriske - dvs. de fordamper nemt. Allerede ved stuetemperatur frigøres bitte små partikler, der straks forbinder sig med den omgivende luft. Æteriske olier bør derfor opbevares i tillukkede, mørke glas og på køl for at forhindre fordampning og en eventuel forringelse af olierne på grund af sollys.

Fælles for næsten alle olierne er desuden deres evne til at hæmme væksten af bakterier og i nogle tilfælde endda vira, hvorimod kroppens egne mikroorganismer sjældent skades.

Æteriske olier virker desuden lokalt forøgende på blodgennemstrømningen, hvilket stimmuler alle naturlige fuktioner og spontane helbredelsprocesser i det område, de behandles.

Mange af olierne stimulerer desuden fordøjelsen positivt, og har derfor fundet vid udbredels som krydderier.

En anden af oliens virkninger har at gøre med vores lugtesans. Lugtenerverne går direkte fra næsen til den del af hjernen, der samtidig har at gører med vores ubeviste liv, søvn, drømme samt med instinktive følelser som sult og seksualitet, og er næsten forbundet med hypothalamus, en overordnet kirtel, der styrer dele af det autonome nervesystem, bl.a. vrede, frygt og stressaktioner.

Hver for sig indeholder olierne stoffer, der kan have en kraftig fysisk virkning: pebermynteolien nedsætterproduktionen af mavesafter, og kan derfor anvendes ved mavesår, kamilleolie virker betændelseshæmmende, enebærolien forøger nyernes filtrationshasttighed osv. osv.

Mennesket har gennem tiderne anvendt planternes æteriske olier til medicinske formål, til magi (dvs. psykosomatisk behandling) samt til hudmidler, parfume, røgelse, krydderier, konservering og balsamering.  Krydderier er ikke bare smag på maden, men samtidig lægemidler, der kan forebygge fordøjelsesproblemer, stimulere til øget galdeproduktion, modvirke gæring i tarmene osv.

Æteriske oliers

Anvendelse

Æteriske olier kan benyttes på mange forskellige måder, enten i terapeutisk øjemed, eller bare for nydelsens skyld.

De følgende metoder er både de sikreste og mest anvendte.

De æteriske olier kan enten absorberes gennem huden, ved indsmøring, massage, omslag og bade, eller de kan indåndes. Uanset hvilken metode man vælger, vil olierne altid udøve deres virkning både fysisk og psykisk.

Påføring af æteriske olier gennem aromatherapist-massage

forstærkes yderligere af massagens rent psykologiske effekt. Massagen styrker cirkulationen i blodet, lymfe og nervebaner, løsner spændinger og øger livskraften.

Den terapeutiske berøring giver samtid mulighed for en forøgelse af følelsesmæssigt velbefindende. Forvandling og fornyelse er ofte resultater, når massagen udføres af en veltrænet massør.

Ved aromaterapi- massage øver de æteriske oliers aromatiske molekyler deres indflydelse både gennem indånding og vedoptagelse gennem huden. Skønt huden normalt virker vandafvisende, optages disse fedtopløselig substanser relativt nemt.

Når først hudens overflade er passeret, finder de let vej til årernes fine forgreninger. Her indgår molekylerne i kroppens cirkulation.

Den nøjagtige dosis æteriske olier beregnes som en procentdel af den bærende olie.

Det kan variere fra en halv til maksimalt ter procent, afhængig af den pågældende person og de aktuelle omstændigheder. Ved behandling af personer, som enten har meget følsom eller allergisk hud, eller som indtager stærk medicin samt gravide kvinder, bør den æteriske olie højst udgøre en halv procent af den bærende olie.

Når olien benyttes med henblik på psykologisk effekt, foreslår jeg ligeledes højst en halv procent eller tre dråber olie til 10 ml (to teskefulde) bærende olie.

Ved behandling af børn reduceres mængden af æterisk olie i den bærende olie i forhold til kroppens størrelse. Til børn under 13 år vil jeg dog anbefale at reducere mængden af æterisk olie til en halv procent,

eller en dråbe pr. 10 ml (½ tsk.) bærende olie.

Aromaterapi massage bør aldrig udføres på personer, som har influenza eller feber, og aldrig efter et tungt måltid eller indtagelse af alkohol. Masser aldrig på nyt arvæv, hudinfektioner eller store blå mærker. Undlad også at masser omkring knogler, der er brækket, eller på beskadigede muskler og sener. Det er også klogest at undlade at massere direkte på åreknuder eller på betændte områder, såsom leddegigt. I tilfælde af hjertesygdomme, bør man konsultere en praktiserende læge.

Aromaterapi massage er meget virkningsfuld under graviditet. Dog bør man udgå at masser underlivet. Det er også vigtigt at undlade følgende æteriske olie: fennikel, Isop, pebermynte, rosmarin og røllike.

Aromatiske creme fremstilles ved at blande æterisk olie med en basiscreme eller gele. Tilsæt to procent, svarende til 20 dråber æterisk olie til 50 g basiscreme. Det anbefales, at suppler men med fem procent (en halv teskefuld) naturlig E-vitaminolie til salveblandingen, da indholdet af E-vitaminer fremmer den antioxidanten proces, som bevirker at cremen kan holde sig i længer tid. Yderligere kan salvens terapeutiske egenskaber forstærkes ved tilsætning af mellem ti og tyve procent (en til to teskefulde) olieudtræk af, e. Eks. morgenfrue eller perikum.

Omslag er ligesom salve, en ude mærket måde at påfører æterisk olie på en del af kroppen. Varme omslag er specielt egnet ved kroniske rygsmerter, gigtsmærter og slidgigt. Man laver et varmt omslag ved at fylde en skål med varmt vand. Kom tre til fem dråber æterisk olie i vandet. Fold et stykke bomuldsstof, uld eller flonel og dyp det i vandet. Vrid stoffet og læg det på huden. gentag to til fire gange. Kolde omslag kan forberedes på samme måde med kold vand. Denne metode er er især velegnet, når der er tale om akutte problemer, eksempelvis hovedpine, forstuvninger eller blå mærker. Indånding renser lungerne og afhjælper overbelastninger eller infektion af slimhinderne. Kom to til tre dråber æteriske olier i 6 liter varmt vand. Læg et håndklæde over hovedet, og indånd dampen i et eller to minutter og gentag. Stop omgående behandlingen, hvis den føles ubehag. En af de mest behalig måder at bruge æterisk olie på er i badevandet. Det beroliger nervesystemet og medvirker til afslapning af ømme muskler. til voksen blandes fire til seks dråber ren, æterisk olie, (fra abc-olier.com) i det varme badevand. Slap af i badet i godt ti til max tyve minutter.

Der er mange muligheder for at udnytte den afslappende og klarende virkning af fordampet olie. Duftlamper fås her i onlinebutikken. Her frigives aromaen gennem opvarmet vand. Næsten samme effektiv opnås ved at komme et par dråber æterisk olie i en skål med vand, som stilles tæt på en varm radiator. Den meste effektive måde at bibringe luften den æteriske olies er ved brug af en sauna, (saunagus), Welnessgus. Det skal opleves1000,-

Saunagus/Wellnessgus

 

Få lavet saunagus hvor du er. Hjemme, i sommerhuset, måske i dit firma, eller hvor du kan komme til en sauna. Du kan også leje en sauna til 50 personer hos form og fritid i. (Nørre Nebel).

Jeg kommer og laver Wellnessgus, som vil vare i 1 time. Der vil være en væld af æteriske olier enkelt vis og kombineret, stille afslappende, afstressende musik, saltpeeling, som er beroligende, juice og andre små overraskelser.

Er der kørsel på mere end 30 kilometer i alt, kommer det oveni (efter statens satser), som ligenu er på 3,54 kr. pr. km.

Dokomenteret oplysninger om æterisk olier

 

Utallige kliniske dokumentationer viser faktisk at limonen i citrusfrugter forårsager programmeret celledød for kræftceller. Det betyder de kan være med til at forebygge mod kraft.

Grapefrugt og appelsiner indeholder op mod 95% naturlig limonen. 

Citroner indeholder op mod 73% limonen.

Olien fra Frankincense-træet indeholder op mod 16% limonen, men også op til 49% Alpha-pinener. Olien kendes som Boswellia Carterii og er i år 2013 fundet at helbrede alle tilfælde af hudkræft indenfor 20 uger. Forsøget blev udført af læger i et klinisk studie. Olien viste også at kunne helbrede flere andre former for kræft effektivt. Alle tilfælde uden nogen som helst bivirkninger.

I Ægypten, for flere tusinder år siden, er Frankincense sammen med andre olier beskrevet at helbrede op til 81 lidelser med succes. I en Ca. 265 meter lang papyrus-rulle er mere end 800 opskrifter beskrevet.  

En stor undersøgelse viser positive resultater med citrusfrugter

I en nylig undersøgelse konkluderer forskeres undersøgelse at kun 1,5% af gruppen der blev overvåget udviklede modermærkekræft i forbindelse med at bevise at citrusfrugter skulle være kræftfremkaldende. Forsøget viser klart at hele 98,5% af gruppen havde et fint helbred efter 24 til 26 år undersøgelsen har stået på. Forskere ville vise om indtaget af citrusfrugter var med til at gøre forsøgsgruppen mere følsom for sollys end andre. 

Ud fra det kan vi glædeligt konkludere at det kan være meget sundt at have citrusfrugter og appelsinsaft mm. som en del af ens hverdagskost.

Andre "medier" har valgt at skrive en omvendt overskrift til samme undersøgelse. Det er med til at skræmme mennesker fra at have deres MEGET helbredende citrusfrugter i kosten fremover. Dette kan kun tolkes som "opmærksomhed" eller direkte forbindelse til industrier som lever af lidelsen kræft. Vær opmærksom på sådanne negative overskrifter.

Vær opmærksom med citrus direkte på huden

Nok er limonen godt for kroppen indvendigt. Uden på huden og i sollys kan det give stor skade på huden som bliver stærkt fotosensitiv.

Pas især på med æteriske olier med citrus, det kan give store blærer og mindre alvorlige skader i forbindelse med sollys.

Laver du plejeprodukter med æterisk citrusfrugtolie må der maks. være 2% citrus i produktet. Af hensyn til hudens fotosensitivitet.

Vær opmærksom på solens styrke

Solen er vigtig for at hudens andet lag kan danne livsvigtigt D-vitamin. Smører man sig totalt ind i kraftig solcreme af høj faktor kan dette hindre produktionen af D-vitamin. Det vil være bedre med en lavere solfaktor alt efter din hudfarve og dine erfaringer med din hud og kraftigt sollys.

Omvendt kan for meget sollys også være galt. Alt skal være moderat. Altså i balance.

Har du lys hud og lyse øjne (grøn, blå, grå osv.) skal der kun bruges lidt sollys for at danne tilstrækkeligt D-vitamin om sommeren. Desuden skal du altid bære solbriller hvis du har lyse øjne.

Individer med mørk hud og mørke øjne kan bedre klare den stærke sol direkte. Den brune mørke iris i øjet er et solfilter der beskytter øjets indre dele mod for kraftig Uv-stråling.

Mærker du at solen nærmest brænder på huden er det en meget god ide at beskytte huden, enten i skygge eller med en passende solcreme.

 

© All Rights Reserved

Abc-olier

Æteriske olier fra abc-olier er 100% rene naturlige olier.

Der er 4 forskellige måder, hvorpå de æteriske olier kan udvindes fra planter.

Destillation:

Enten tørdestillation eller destillation med vanddampe eventuelt under tryk.

Koldpresning:

Denne metode egner sig som udvinding af olie fra frugtskallen.

Enfleurance:

Udtrækning ved hjælp af fedtstoffer, anvendes især til blomster med et lille indhold af æterisk olie.

Opløsningsmidler:

Fx alkohol.

kan også udvindes ved hjælp af andre opløsningsmidler; disse tekniske olier må aldrig anvendes i aromaterapi.

 

Kontakt

Dogger Banke 4

6852 Billum

Danmark

 

Følg mig på

 

      +45 30488445

    elmer@abc-olier.com